ARTIKLAR

SEO

Vad är sökmotoroptimering (SEO)?

Man hör ofta begreppet sökmotoroptimering (eller SEO från engelska Search Engine Optimization) när man pratar om digital närvaro och marknadsföring. Men vad är det egentligen och varför är det så viktigt?

GMB optimering

Vad är Google My Business (GMB)?

Om du vill synas lokalt är Google My Business ett kraftfullt verktyg för just det. Kort sagt är GMB en företagsprofil på Google som förbättrar din lokala SEO och hjälper dig nå fler lokala kunder. Men vad är det exakt och hur kan du dra fyll nytta av det?

lokal SEO

Vad är lokal SEO?

Med hjälp av internet kan du i princip nå människor över hela världen. Men om ditt företags målgrupp befinner sig i eller nära samma stad som företaget kan det vara vettigt att optimera företagets hemsida så att den rankar bättre för lokala sökningar. Detta kallas lokal SEO.

ranka högt på Google

Så lång tid tar det att ranka högt på Google

Att ranka högt på Google är någonting många företag strävar efter. Det är inte så konstigt med tanke på hur många affärsmöjligheter som följer av en hög position på Google. Men hur lång tid tar det att faktiskt ranka högt?

optimera google my business

Optimera Google My Business: Den ultimata guiden

Google My Business är ett perfekt verktyg för dig som vill synas lokalt. Men för att ranka ditt Google My Business konto måste du optimera den. Här är några tips och råd på hur du kan förbättra din GMB företagsprofil.

on-page SEO

Vad är on-page SEO?

Sökmotoroptimering består i princip av två delar: on-page och off-page SEO. On-page SEO berör optimering som man gör direkt på hemsidan medan off-page är sådant man gör utanför hemsidan. Här går vi igenom exakt hur on-page SEO går till.

sökmotoroptimering mitt företag

Kan sökmotoroptimering hjälpa mitt företag?

Det är många som är tveksamma till sökmotoroptimering. Ofta är det den långdragna processen och en brist på kunskap om SEO som för med sig den negativa inställningen. Men när det görs rätt så är sökmotoroptimering ett oerhört kraftfullt verktyg inom digital marknadsföring. Svaret på frågan är därför enkelt – ja, det kan det!

off-page optimering

Off-page optimering - vad är det?

Off-page optimering (även kallat off-page SEO) är den andra centrala delen inom sökmotoroptimering. Precis som namnet låter berör off-page SEO allt som görs utanför hemsidan. I den här artikeln går vi igenom exakt vad det kan vara.

Vad vill du att vi ska skriva om?

Tipsa oss om intressanta ämnen så är vi evigt tacksamma!

Behöver du